De behandeling


Eigenlijk is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimstudio aan te raden. Bijvoorbeeld Golden Retrievers, Labradors en Herdershonden kunnen periodiek erg verharen. Ook kruisingen en andere kortharige honden knappen enorm op van een bezoek aan de trimsalon en het scheelt veel los haar in huis.

Afhankelijk van de vacht van de hond krijgt de hond de volgende behandeling:

Plukken: De bovenste dode haarlaag wordt met de hand of met een trimmes verwijderd zodat de nieuwe vacht de ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Zou je dit niet doen dan blijven de dode haren zitten en kan de hond hier flinke jeuk van krijgen.

Effileren: Dit is het inkorten en/of uitdunnen van de vacht met een dubbelzijdige en/of enkelzijdige effileerschaar. Doordat de bladen van de schaar getand zijn krijg je een heel natuurlijk effect.

Knippen: Dit is het inkorten van de vacht met een schaar met rechte bladen, dit kan in elke gewenste lengte en model.

Als laatste wordt uw hond gewassen en gedroogd. Hondentrimstudio Esbeek kiest er bewust voor alleen producten te gebuiken die diervriendelijk zijn geproduceerd. Verder worden de nagels geknipt, de haren uit de oren verwijderd en indien nodig worden de oren schoongemaakt.

Mocht er tijdens de behandeling iets ongewoons gesignaleerd worden dan zal ik u dit melden en u indien nodig doorverwijzen naar de dierenarts.

Kunt u uitsluitend terecht voor een complete behandeling? Nee hoor, u kunt ook terecht voor:

Ook in de winter kunt u uw hond gerust laten trimmen. De vacht kan dan eventueel wat langer blijven. Het is wel zo dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en lang haar blijft langer nat. Bent u benieuwd wat voor behandeling op uw hond van toepassing is of hebt u andere vragen? Komt u gerust even langs met uw hond of bel even.© 2023 Hondentrimstudio Esbeek